Schipaanboord Marianne | Kunstenaars | De Kaai | Artotheek
artotheek.be De Zandberg De Kaai Veer - 10
    KunstenaarsKunstwerkenLiggingOpeningstijdenlinks
    

Overzicht kunstenaars

Schipaanboord Marianne:   [ Alle werken van deze kunstenaar ]      [ Terug naar lijst ]     
 
Marianne Schipaanboord (1965)

Een wereld zonder geluid is voor kunstenares Marianne Schipaanboord heel gewoon. Marianne is geboren met verschillende beperkingen. Zij is doof, kan niet praten en is licht spastisch.  De communicatie met haar verloopt via het schrift.  Een andere vorm van communiceren zijn de voorstellingen in haar tekeningen; waar zij geschiedenis en hedendaagse ervaringen soms vermengd.

Wie de tekeningen van Marianne bekijkt voelt zich soms voyeur. Zo dicht naderen we haar intieme emoties over geloof, angst en relaties. Tegelijkertijd toont zij in haar werk ook een humoristische en lichtvoetige kant. Al vanaf haar kindertijd produceert deze autodidactische kunstenares een continue stroom aan tekeningen. Zij is spastisch en kan horen nog praten, maar haar artistieke talent biedt haar een bijzondere manier om met de buitenwereld te communiceren en tegelijkertijd opmerkelijke kunst te cre?ren.
De losse zwierige pennenstreek en de vele geschreven boodschappen in het beeldend werk zijn interessant om te zien. De voorstellingen laten veel los over de ervaringen die zij heeft meegemaakt.
Haar tekeningen gaan over verschillende onderwerpen: religie, plattegronden, douches, eten, gecombineerde voorstellingen uit haar geschiedenis en de ervaringen van nu.