Heezen Jan | Kunstenaars | De Kaai | Artotheek
artotheek.be De Zandberg De Kaai Veer - 10
    KunstenaarsKunstwerkenLiggingOpeningstijdenlinks
    

Overzicht kunstenaars

Heezen Jan:   [ Alle werken van deze kunstenaar ]      [ Terug naar lijst ]     
 
Jan Heezen (1968)
 
Als kind tekende Jan al graag, maar het gezin waarin hij opgroeide had niets met kunst. Hij had allerlei baantjes; bij de reinigingsdienst, als glazenwasser, als kok en als klusser.  Na al deze zoektochten heeft hij in 2010 zijn plaats gevonden in de werkplaats van Galerie Atelier De Kaai. Zijn voorkeur gaat uit naar het tekenen van landschappen. Deze bestonden in zijn beginperiode nog alleen uit dunne lijnen met potlood, maar met de tijd werd het landschap steeds complexer. Hij ging over tot het experimenteren met acrylverf. Leerde zichzelf schilderen en ontdekte hoe je diepte in het werk kreeg. Ook het maken van lino?s heeft een van zijn voorkeuren. De afdrukken worden weer opnieuw bewerkt met pastelkrijt. 
Jan zegt de sc?nes in zijn hoofd te zien die hij van zichzelf moet vormgeven en vaak zijn er meerdere beelden tegelijk die om voorrang strijden. De landschappen die hij transformeert tot fantasielandschappen zijn boeiend om te zien.
Jan vindt dat hij al heel zijn leven heeft zitten wachten op een plek waar hij al zijn creatieve uitingen kan uiten. Hij vindt nu de rust en geniet ervan.