Mui Karhang | Kunstenaars | De Kaai | Artotheek
artotheek.be De Zandberg De Kaai Veer - 10
    KunstenaarsKunstwerkenLiggingOpeningstijdenlinksExpositie Judith Borst
    

Overzicht kunstenaars

Mui Karhang:   [ Alle werken van deze kunstenaar ]      [ Terug naar lijst ]     
 
Karhang Mui (1989)

 

Karhang werkt sinds september 2009 in Galerie Atelier De Kaai. Karhang heeft een vorm van autisme. Hij is een van de jongste die op de Kaai werkt. Karhang is aangemeld door de Delta school, omdat men vond dat hij een originele stijl van tekenen had.

 

De grote witte vellen papier van 80 cm tot 100 cm zijn tot aan de randen toe opgevuld met tekeningen. Vacui horror (angst voor lege ruimte) wordt deze manier van tekenen ook wel genoemd. Toen hij nog op school tekende maakte hij soms zijn tekeningen halverwege helemaal zwart. Wat daar de bedoeling van was, heeft men niet kunnen achterhalen. In het atelier lijkt hij juist zijn tekeningen tot een goed einde te brengen, zonder ze te vernietigen door er zwart overheen te zetten.

De voorstellingen die hij tekent verraden zijn cultuur. De dieren, de bergen en de versieringen hebben Chinese motieven. Door stevig met kleurpotlood de vlakken vol te maken en andere vlakken licht te kleuren, lijkt het alsof delen van de vlakken geknipt en over elkaar geplakt zijn. In het grote oppervlak van de tekeningen zitten soms fragiele tekeningen verstopt; die verbazingwekkend gedetailleerd en krachtig getekend zijn. Op zijn tekeningen is men zomaar niet uitgekeken. Iedere keer zijn er weer nieuwe ontdekkingen.