Delaunay Serge | Kunstenaars | De Zandberg | Artotheek
artotheek.be De Zandberg De Kaai Veer - 10
    KunstenaarsKunstwerkenLid wordenBedrijfNieuwsContactLinks
    

Overzicht kunstenaars

Delaunay Serge :   [ Alle werken van deze kunstenaar ]      [ Terug naar lijst ]     

° 25 / 05 / 1956

 

Serge is geboren te Charleroi. In 1978 debuteerde hij in Reine Fabiola, in een onderhoudsatelier dat zijn interesse absoluut niet wekte. Al gauw kwam hij voor de dag met de fantasie over een machine die het werk in zijn plaats zou doen: een robot Renault! Dat werd het begin van zijn ruimtelijk, artistiek avontuur.

 

Sedert 1981 komt hij werken in het Tekenatelier ‘La Ramée’, op vandaag ‘Campagn’Art’ genoemd. Wetenschap is een van zijn passies; hij is dan ook geabonneerd op verschillende tijdschriften die zijn hoogstpersoonlijke, futuristische wereld zonder twijfel inspireren.

De werking van zijn fascinerende machines wordt vaak voorzien van tekst en uitleg, in hoofdletters neergepend. Naast zijn machines en vehikels vormt de mannen- en vrouwenwereld eveneens een thema.

 

Met de jaren groeide er een bepaalde rijpheid in zijn werk. Hij experimenteerde met verschillende technieken, waarna hij uiteindelijk strandde in zwart – wit werk.

Deze tekeningen hebben een internationale reputatie verworven. Zijn oeuvre maakt o.a.deel uit van de permanente collectie van het Art Brut Museum in Lausanne.

 

Tentoonstellingen:

Vanaf 1987 in Toronto, Brussel, Troyes, Soignies, Lausanne, Strombeek-Bever, Liège, Luxembourg, Londres, Mons, Rotterdam…